21 Mayıs 2016 Cumartesi

    

DEMİR TATLISI
Malzemeler
* 1 yumurta
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 1/2 su bardağı un
* 1 çaykaşığı karbonat
* demir tatlısı kalıbı
Şurup
* 1,5 su bardağı şeker
* 1,5 su bardağı su
* 1 dilim limon
Kızartmak için 
* 3 su bardağı sıvı yağ 
Üzeri için
* 1 çay bardağı fındık,fıstık kırıntısı
Yapılışı
Şurubunun yapılışı
Şeker ve su  20 dakika kısık ateşte kaynatılıp ,limonu da eklenerek bir dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamurunun hazırlanması
Malzemeler karıştırılıp boza kıvamında hamur elde edilir.Yağ ile demir kalıp iyice kızdırılır.Sonra demir kalıbın üzerini geçmeyecek şekilde hamura batırılır.ve kızgın yağa bırakılıp demir kalıptan çıkarılır.Kızartılan hamurun fazla yağı alınarak soğuk şerbete bırakılır.Şerbeti emdikten sonra üzerine fındık ,fıstık serpilerek servis yapılır
AFİYET OLSUN