1 Eylül 2014 Pazartesi

NEFİS TERE YAĞLI KIYMALI BÖREK...... .




   NEFİS TERE YAĞLI KIYMALI BÖREK
Bu böreği yazlık komşularıma yaptım bayıldılar.Herkes tarifini istedi bende paylaşıyorum..
Malzemeler
* 3 yufka
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı eritilmiş tere yağ
*2 yumurta
İç malzemesi
* 200 gr kıyma
* 2 adet kuru soğan
* 6-7 adet yeşil biber
* 1 orta boy patates
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* tuz
Hazırlanışı
Kıymayı çukurca bit tavaya alıp suyunu çekene kadar kavuralım.Üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.Patatesi soyup çiğ olarak rendeleyip kavurduğumuz kıymaya ilave edelim ve üç dakika daha  kavuralım.En son baharatlarını ekleyip ocaktan alalım.İç malzememiz böylece hazır .Dikkat ederseniz iç malzemeye hiç yağ koymadım. Bu yüzden börek çok hafif oluyor.
Sıra böreği hazırlamada
Çukur bir kaseye süt,tere yağ ve yumurta yı kırarak karıştıralım Yufkayı  temiz bir zemin üzerinde artı şeklinde dört eşit parça halinde keselim.Üzerine yağlı harçtan sürelim.Uç kısmına iç malzemeyi ilave edip önce rulo sonra gül şeklinde saralım.Yufka ve iç malzeme bitene kadar işleme devam edelim.Hazırladığımız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .Kalan harcı böreklerin üzerine fırça ile sürelim.En son üzerine susam serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında böreklerin altı üstü  kızarana kadar pişirelim.Sıcak sıcak servis yapalım AFİYET OLSUN