29 Ağustos 2014 Cuma

KROKANLI PARFE




    KROKANLI PARFE

Bu sıcak günlerde içinizi serinletecek bir parfe tarifi...

 Malzemeler:

* 2 Adet yumurta
* 1 paket toz krem şanti
* 200 gram ceviz içi
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* Yarım bardak toz şeker
* 1 Paket vanilya
* 3 Yemek kaşığı pudra şekeri
* Bir tutam tuz
* 1 Su bardağı soğuk süt

 Yapılışı:

 Krokanı yapmak için bir tencereye yarım bardak toz şeker koyun ve rengi kahverengi olana kadar karıştırarak pişirin.Sonra şekerin içine 200 gram ceviz içi bir iki dakika sonra ise 3 yemek kaşığı tereyağı koyun.Yağ eridikten sonra sonra tencereyi ocaktan alın ve bir tabağa aktardıktan sonra donmasını bekleyin.
 Oval cam bir kaba 2 adet yumurta beyazı koyun.Kolay köpürmesi için üzerine tuzu ilave edin ve mikser ile karıştırın.Yaklaşık iki dakika çırptıktan sonra iyice köpüren yumurtaların içine 3 yemek kaşığı pudra dökün ve 1 dakika daha çırpın.
 Krem şantiyi hazırlamak için cam bir kaba 1 paket toz krem şantiyi koyup üzerine 1 su bardağı soğuk süt ve 1 paket vanilya ilave ederek 2-3 dakika mikser ile karıştırın.Bu sürenin sonunda 2 adet yumurta sarısı ekleyin ve 2 dakika daha karıştırın.Oluşan köpüğün kaçmaması için yavaş bir şekilde karıştırın.
 Soğumuş olan krokanı bir tahta üzerine yerleştirin ve küçük küçük doğrayın.Doğradığınız krokanları parfenin üzerine aktarıp karıştırın.
 Hazırlığımız krokanlı parfeyi tupperware kalıbına boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin.5 saat süreyle -18 derecede ki derin dondurucuya kaldırın.Bu sürenini sonunda tatlınızı dolaptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun : )