16 Ağustos 2014 Cumartesi

İMAM BAYILDI


  Tamamen kendi yöntemimle yaptığım oldukça hafif ve lezzetli..Mutlaka deneyin derim =) =) =)
  İMAM BAYILDI
Malzemeler
* 6 adet ufak patlıcan
* 1 baş sarımsak
* 2 adet iri domates
* 1 tatlı kaşığı paprika biber sosu
* 1 kahve fincanı zeytin yağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanların uç ve baş kısımları hariç soyalım.Ortasını bıçakla çizip kararmaması için limonlu suda bekletelim.Patlıcanlar limonlu suda beklerken diğer taraftan soğanı yahnilik doğrayalım .Sarımsağı da aynı şekilde doğrayalım.Domatesi de doğradıktan sonra,diğer malzemeleri katıp elimizle yoğurarak karıştıralım.Patlıcanları limonlu sudan alıp yayvan bir tencereye dizelim.üzerine hazırladığımız harcı ilave edip ocağa alalım .Kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim.Pişen imambayıldı soğuduktan sonra,önce patlıcanları servis tabağına alalım daha sonra harcı patlıcanların içlerine eşit şekilde dolduralım.Üzerine ince maydanoz kıyarak servis yapalım.AFİYET OLSUN