21 Ağustos 2014 Perşembe

EVDE KIYMALI PİDE AKŞAMA HAZIR.....





   EVDE KIYMALI PİDE
Malzemeler
* Yarım paket yaş maya
* 4 su bardağı un
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Yarım çay bardağı süt
* Alabildiği  kadar su
* Tuz
İç malzemesi
* 200 gr kıyma
* 3 adet domates
* 1 demet maydanoz
* 1 adet kuru soğan
*  1 çorba kaşığı salça
* tuz- karabiber-pul biber
* 1 yemek kaşığı tere yağ
Hazırlanışı
Çukurca bir kaba unu alıp ortasını açıyoruz.Yaş mayayı,sıvı yağı,sütü koyup karıştırıyoruz.Mayayı eritiyoruz.Unun üzerine tuzu serpiyoruz.Hamurun ortasına su ilave ederek yavaş yavaş hamuru yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında olmalı.Hamurun üzerine nemli bir bez örterek beş dakika kadar dinlendiriyoruz.
Diğer taraftan iç malzemesini hazırlamak için,soğanları soyup doğruyoruz.Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğruyoruz.Kıymayı derin bir kaba alıp,soğan ,domates ve diğer malzemeleri karıştırıp elimizle iyice yoğuruyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp un serpilmiş tezgahta merdaneyle pide şeklinde açıyoruz.Ortasına hazırladığımız iç malzemeyi kaşıkla yayıyoruz.Kenarlarını kapatarak pide veriyoruz.Malzemeler bitinceye kadar işleme devam ediyoruz.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.Pide hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürüyor ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından alıp taze soğan. maydanoz.domatesle süsleyip sıcak yada ılık servis yapın.
Yanında ayranda çok iyi gider AFİYET OLSUN