28 Haziran 2014 Cumartesi

TERE YAĞLI TAZE FASULYE KAVURMASI


     
  TERE YAĞLI  TAZE FASULYE KAVURMASI
Malzemeler
* yarım kg taze fasulye ( En taze ve minik boyda olanları seçerek aldım)
* 1 kuru soğan
* 1 domates
* 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağ
* tuz
Hazırlanışı
Fasulyeleri yıkayıp uçlarını temizleyin.Soğanı yahnilik doğrayıp tuzla ovun.Genişçe bir tavaya önce doğradığınız soğanı,sonra fasulyeleri muntazam bir şekilde dizin.Dizdiğimiz fasulyenin ortasına çatal ile deldiğimiz domatesi koyup kapağını kapatalım.Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.Diğer taraftan tereyağını tavada eritip pişen fasulyenin üzerinde gezdirelim.Fasulye kavurmamız servise hazır.Afiyet olsun...