1 Haziran 2014 Pazar

ISPANAKLI 6---36 BÖREĞİ





       
             ISPANAKLI  6---36 BÖREĞİ

     1 çay b. Yoğurt
1 çay b.Su
1 çay b. Sıvı yag
1 çayb. Süt
3 yumurta (1 sinin sarısı üstüne)10gr maya
2 tatlı k. Tuz
1 tatlı k. Şeker
Alabildigi kadar un (5.6 ) su bardagı

İÇ MALZEMESİ
* 1 bağ ıspanak
* irice bir baş kuru soğan
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* tuz karabiber
Ispanakları ayıklayıp,yıkayalım.İnce ince doğrayalım.Diğer taraftan soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.Tuzunu biberini ilave edip,çiğ ıspanakların üzerine ekleyip iyice karıştıralım.İç malzememiz hazır

Margarin sıvı yağ hariç diğer malzemeler karıştırılır, yumuşak bir hamur yapılıp 10 dk  dinlendirilir. 6 bezeye ayrılır. Margarin ile sıvı yağ eritilir, yufkalar tek tek açılıp yağlanır. Gözleme gibi katlanır. Diğer bezelerde aynı şekilde yapılır. İlk yapılan beze tekrar açılır yağlanır. 1 kere ortadan kesilir iç harcı kenar kısmına koyulup rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış tepsiye dizilir, diğer bezelere de aynı işlem yapılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu veya susam serpilip 180 derecede ısıtılmış fırına verilir pişmesi için 20-25 dk  beklenir.