1 Haziran 2014 Pazar

HAVUÇLU KEK


     
                            HAVUÇLU KEK

MALZEMELER

4 yumurta
1 su bar. Sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 buçuk su bar. Şeker
3 su bar. Az un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bar. Havuç rendesi
1 tatlı k. Tarçın
1 su bar. Ceviz içi iri çekilmiş

KREMASI

1 yumurta
2 yemek k. Margarin
4 su bar. Süt
2 yemek k. Un tepeleme
1 yemek k. Nişasta tepeleme
1 paket vanilya
3 yemek k. Krem şanti

SÜSLEMEK İÇİN

1 çay bar. İri çekilmiş ceviz

YAPILIŞI

Şekerle yumurta çırpılır sıvıyağ ile süt eklenir çırpılır. Un kabartma tozu vanilya eklenir. Havuç rendesi tarçın ceviz içi konularak tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış unlanmış dikdörtgen bor cama dökülür. 150 derecede soğuk fırında 35 dk pişirilir. Soğumaya bırakılır üzerine sıcak krema dökülür. Cevizle süslenip servis edilir.

KREMANIN YAPILIŞI

Krem şanti hariç diğer malzemeler tencereye konup orta ateşte pişirilir. Ocaktan alınır biraz dinlendikten sonra krem şanti eklenerek çırpılır.