8 Haziran 2014 Pazar

ÇAKMAKTAŞ KÖFTESİ



 
                          ÇAKMAKTAŞ KÖFTESİ

DIŞ MALZEMESİ;

250 gr dana kıyma
250 gr kuzu kıyma
1 demet ince kıyılmıs dereotu
1 demek ince kıyılmış maydanoz
4 demet ince kıyılmış taze soğan
1 su bar. Ögütülmüş sarı leblebi tozu
1 cay bar. Pirinç
Karabiber
Pulbiber
Tuz
12 adet haşlanmış bıldırcın yumurtası

HAŞLAMA İÇİN;

1 Adet ince kıyılmış soğan
1 buçuk su bar. Su
1 tatlı k. Salça
4 yemek k. Sıvıyağ
1 dış sarımsak

YAPILIŞI

Dış malzemelerin hepsi karıştırılıp yoğurulur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır içini açarak haşlanmış bıldırcın yumurtası konup kapatılır.
Haşlama malzemelerinden soğan sarımsak salça kavrulur. Su ilave edildikten sonra tuz eklenir kaynamaya bırakılır. Kaynayan sosun içine köfteler dizilip kısık ateşte 25 dk pişirilir. Servis tabağına alınıp ince kıyılmış maydanoz ve kalan sos dökülerek servis edilir.