12 Mayıs 2014 Pazartesi

TANTUNİ





 TANTUNİ
Malzemeler
* 1 kg kuzu kuşbaşı
* 1 çorba kaşığı tere yağ
* 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
* 2 şer adet kırmızı ve yeşil biber
* 2 adet domates
* tuz- karabiber-kekik
Hazırlanışı
Kuşbaşı eti saca alın tere yağını ekleyip,et suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.Toz kırmızı biberi katın ve sürekli karıştırarak kavurun.Küp küp doğranmış biberleri ve domatesi ilave edin.Kısık ateşte 3-4 dakika daha kavurun.En son baharatlarını ilave edin.Lavaş ekmekleri etin üzerine bastırarak etin suyunu geçmesini sağlayın.Eti lavaşa sarıp sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN......