12 Mayıs 2014 Pazartesi

KURU PASTA



                               KURU PASTA

MALZEMELER;

800 gr un
2 su bar. Pudra şekeri
250 gr nişasta
200 gr toz fındık içi
8 adet yumurta sarısı
500 gr margarin
1 su bar. Sıvıyağ

(tatlı kuru pasta için)

1 tatlı k. Şeker

( tuzlusu için)
1 yemek k. Tuz

YAPILIŞI
Malzemeler karıştırılır yumuşak hamur yapılır. Merdane ile 1cm kalınlığında açılır kalıplarla kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.

NOT: tuzlu kuru pasta yapılacak olursa pudra şekeri yerine 2 tatlı kaşığı tuz konur. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu veya susam serpilir.

NOT;
Bu yaptığım kurabiyelerin arasına daha önceden yaptığım,süt reçelini koydun .Çok daha güzel ve lezzetli oldu.