12 Mayıs 2014 Pazartesi

İKİ RENKLİ ÇORBA .



                       İKİ RENKLİ ÇORBA

MALZEMELER                     

MALZEMELER

6 su bar. Et suyu
½ kg havuç
½ kg bezelye
2 adet kuru soğan
4 yemek k. Un
1 kutu çiğ krema (2 yemek k. Ayır süslemek için )
2 tatlı k. Tuz
1 çay k. Karabiber
1 adet muskat

YAPILIŞI

Soğan yağda kavrulur. Un ilave edilir. Rendelenmiş havuç konur. Et suyu ve tuzda eklenir 10 dk kaynatılır ve bleanderda çekilir. Rendelenmiş muskat ve krema karışımı çorba suyu eklenerek ılıklaştırılır çorbaya eklenip bir taşım kaynatılır. Aynı işlem bezelye içinde yapılır. Yaptığımız her iki çorbadanda birer kepçe alınarak aynı anda konulur. Üzerine krema koyup şekil verilerek Servise hazır hale gelir.



6 su bar. Et suyu
½ kg havuç
½ kg bezelye
2 adet kuru soğan
4 yemek k. Un
1 kutu çiğ krema (2 yemek k. Ayır süslemek için )
2 tatlı k. Tuz
1 çay k. Karabiber
1 adet muskat

YAPILIŞI

Soğan yağda kavrulur. Un ilave edilir. Rendelenmiş havuç konur. Et suyu ve tuzda eklenir 10 dk kaynatılır ve bleanderda çekilir. Rendelenmiş muskat ve krema karışımı çorba suyu eklenerek ılıklaştırılır çorbaya eklenip bir taşım kaynatılır. Aynı işlem bezelye içinde yapılır. Yaptığımız her iki çorbadanda birer kepçe alınarak aynı anda konulur. Üzerine krema koyup şekil verilerek Servise hazır hale gelir.