25 Mayıs 2014 Pazar

ETLİ PATLICAN SEPETİ



  ETLİ PATLICAN SEPETİ
Malzemeler
* 2 adet kemer patlıcan
* 2 adet yeşil biber
*  1 kase kadar kuşbaşı et ( ben etleri önceden pişirip ,kaseler koyarak dondurucu da saklıyorum.)
* 1 baş sarımsak
* 8-10 adet arpacık soğan
* 1 yemek kaşığı paprika biber sosu
* tuz-karabiber
* süslemek için kiraz domates
* kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanları uzunlamasına doğrayın,tuzlu suya koyup acısını alın.Kağıt havlu ile kurulayarak kızgın yağda kızartın.Diğer taraftan etleri suyunu çekene kadar pişirin .üzerine doğradığınız biberleri ve diğer malzemeleri ilave ederek kavurun.Kızaran patlıcanları fırına dayanıklı kasenin etrafına sarın .İçerisine kavurduğunuz malzemeleri eşit bir şekilde  doldurun.180 derecelik fırında yaklaşık beş dakika kadar pişirin.Servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve kiraz domatesle süsleyin.....
AFİYET OLSUN...