21 Mayıs 2014 Çarşamba

ETİ PUF YAPIMI




 
                            ETİ PUF YAPIMI

MALZEMELER

2 su bar. Pudra şekeri
1 su bar. Su
2 yemek k. Jelatin toz ( 2 yemek k. Su bermari erit)
2 yemek k. Glikoz ( toz şeker )
2 tepsilik yağlı kağıt
1 paket bisküvi (alt taban için)

ÇİKOLATA SOSU

150gr bitter çikolata (renkli şeker- hindistan cevizi )
1 çay bardağı krema( benmari usulü eritilir)

YAPILIŞI

Pudra şekeri ile su kaynatılır. Eritilmiş jelatin glikoz konulup ocaktan alınır. Mikserle 5-6 dk çırpılır. Sıkma torbasına konulup yağlı kağıdın üzerine dizilmiş bisküvilerin üzerine sıkılır. Buzlukta 15 dk bekletilir. Çıkınca üzerine çikolata sosu dökülür ve servis edilir......


 Uzunca bir zaman aklımıza ne yemek yapmak ne de yemek tarifi paylaşmak gelemedi.Soma da yaşanan o üzücü olaydan dolayı....Gerçekten ; O kadar çok kazdılar ki, cennete düştüler ! Yastayız !...Kaybettiğmiz madencilerimize Allah,tan rahmet,aileleri ve sevdiklerine sabır diliyorum...