25 Mayıs 2014 Pazar

ÇİĞ BÖREK







  ÇİĞ BÖREK

Hafta sonu kurstan yapıp sıcak sıcak yediğimiz çiğ böreklerrrr.....


                        ÇİĞ BÖREK

MALZEMELER;

4 su bar. Un
1 yemek k. Yoğurt ( süt) daha iyi olur
1 tatlı k. Tuz
1 buçuk su bar. Su

KIZARTMAK İÇİN

3 su bar. Sıvıyağ

İÇ MALZEME

500 gr kıyma
Karabiber
Pulbiber
Tuz
2 adet kurusoğan
2 adet sivri biber
1 adet domates

YAPILIŞI


Hamur yuğrulup 12 bezeye ayrılır. Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. İç malzmeze karıştırılır ayrı bi kapta karıştırılır. Açılan hamurlara iç malzeme konarak kapatılır. Kızgın yağda kızartılır servis edilir.