29 Mayıs 2014 Perşembe

AÇMA




                                      AÇMA

1 kg un
2 yemek k. Tuz
1 yemek k. Şeker
1,5 paket maya
2 su b. Ilık su
1,5 su b. Süt
1,5 su b. Sıvıyag
1 paket margarin (oda sıcaklıgında )


4 eşit parçaya böl aç margarin sür rulo yap 5 cnm kes yuvarla tekrar aç rulo yap

İç malzemesi;

Peynir 200 gr
½ demet dereotu veya siyah zeytin

YAPILIŞI

Margarin hariç tüm malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir. Ilık ortamda 30dk mayalandırılır. Mayalanan hamur 4e bölünür. Dikdörtgen şeklinde açılır. Margarin 4e bölünür 1 parçası dikdörtgen açılan hamura sürülür.İç malzeme boydan boya hamura yayılır. Rulo yapılıp bekletilir. Diğer hamurlarada aynı işlem yapılır. İlk yapılan rulo eşit 3parçaya kesilir.Bir ucu sağa bir ucu sola kıvrılarak simit şekli verilir. Hepsine aynı işlem uygulanır. Yağlanmış tepsiye dizilerek 30dk bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. 200 derecede ısıtılmış fırında 20dk pişirilir.