19 Nisan 2014 Cumartesi

PİZZA



                        PİZZA

MALZEMELER

½ maya
1 su bar. Süt + 1 çay bar. Su
1 yumurta
50 gr margarin – alabildiği kadar un
1 buçuk çay k. Tuz
1 çay k. Şeker
8 dilim salam
12 tane sosis
10 biberli yeşil zeytin
½ halka sucuk
8 top mantar
1 kırmızı biber
2 su bar. Kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik

SOSU

2 yemek k. Ketçap
2 yemek k. Sıvıyağ
1 diş sarımsak
1 çay k. Kekik

Orta boy yuvarlak tepsi

YAPILIŞI

Margarin süt su tuz şeker yumurta un karıştırılarak yumuşak kıvamlı hamur yapılır. 10dk dinlendirilip merdane yardımıyla tepsi büyüklüğü kadar açılır. 180 derecede ısıtılmış fırında 5dk pişirilir. Çıkardıktan sonra sosu sürülür üzerine kaşar rendesi serpilir. Sosis salam mantar biber zeytin dilimlenerek üzerine yerleştirilir. Pul biber karabiber kekik serpilir sıvıyağ fırça ile üstüne sürülür 180 derecede ısıtılmış fırında 15dk pişirilir