2 Nisan 2014 Çarşamba

KAYMAKLI KÜNEFE


                         KAYMAKLI KÜNEFE

MALZEMELER

Yarın kg taze kadayıf
400 gr dil peynir (yada tuzsuz beyaz peynir)
250 gr tereyağ + 4 yemek k. Sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN

250 gr taze kaymak
1 s.b dövülmüş Antep fıstığı

ŞERBET İÇİN

5 s.b su
5 s.b şeker
½ limon suyu

YAPILIŞI

Tel kadayıfı derin kabın içinde aç.eritilmiş ılık yağ karışımını döküp harmanla sonra bıçak ile kıyın ve ikiye ayır.tepsiye sıkı bir şekilde bastıra bastıra sıkıştır üzerine peyniri serp.ikinci kadayıfı aynı şekilde bastıra bastıra sıkıştır. Ve ocakta kısık ateşte pişirin.kızaran yüzü ters çevirin aynı şekilde kızartın ve üzerine hazırlanmış şerbeti döküp servis yap.sıcak olarak.

ŞERBETİ İÇİN

Şeker,su 15 dk kaynat sonra limon suyu ilave et 5 dk kaynat