13 Nisan 2014 Pazar

FRANSIZ KURABİYESİ



     
   FRANSIZ KURABİYESİ
Malzemeler
* 3 yumurta
* 1,5 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
* 3 çorba kaşığı margarin
* yarım paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 tutam tuz
* kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Bir kabın içine unu eleyin.Unun ortasını açın ve yumurtaları kırın.Üzerine oda sıcaklığındaki margarini,pudra şekerini, vanilyayı,kabartma tozunu ve tuzu ilave edin
Bütün bu malzemelerle unu iyice yoğurun.10 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan parçalar kopartıp küçük simit şekli verin.Kurabiyeleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın