4 Nisan 2014 Cuma

FIRINDA KÖFTELİ ENGİNAR



FIRINDA  KÖFTELİ ENGİNAR
Bu gün ki öğlen yemeğimizin tarifini arşivlemede sıcağı sıcağına yazayım dedim....Görüntüsü de lezzeti de çok güzel oldu yiyenler beğendi....
Malzemeler
* 5 adet çanak enginar
* 1 limon suyu
* 3 adet domates
Köftesi için
* 200 gr kıyma
* 1 kuru soğan
* 1 yumurta
*galeta unu ( ufalanmış bayat ekmek içi )
*8-10 dal maydanoz
* tuz karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle enginarları limonlu ve tuzlu suda hafif  yumuşayıncaya kadar haşlayalım.Diğer taraftan iki domates i  rendeleyerek az yağda kavuralım.Kavrulan domatesleri  fırın kabına boşaltalım ,üzerine enginarları koyalım.Enginarların üzerine halka şeklinde kestiğimiz domatesi dizelim.
Kıymayı derin bir kaba alın.Soğanı rendeleyip ilave edin.Kıyılmış maydanoz,galeta unu ,yumurta ve baharatını ilave edin.Tüm malzemeyi iyice yoğurun.Bu karışımı 20 dakika buzdolabında bekletin.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle köfte şekli verin.Yanmaz tavada hafif kızartın ve enginarların üzerine dizin.'Enginarlı köfteleri 200 derecelik fırında pişirin....Sıcak servis yapın...
AFİYET OLSUN.....