10 Nisan 2014 Perşembe

ERZURUM UN YÖRESEL KETESİ



 ERZURUM UN YÖRESEL KETESİ
Malzemeler
* 1 kg süt
* 3 yumurta akı ( sarısı üzerine )
* 1 yaş maya
* 1 tatlı kaşığı tuz-şeker
* aldığı kadar un
İçine
* 3 yemek kaşığı tereyağ
* 3 yemek kaşığı un
Yağlamak için
* Yarım paket margarin
Üzeri için
*3 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Öncelikle yağ ve unu kavurup soğumaya bırakalım.
Diğer taraftan hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.Dinlenen hamurdan ,portakal büyüklüğünde bezeler alın,nişasta ve un karışımı ile ince yufkalar açın.Açtığımız hamuru ortadan ikiye bölün.Eritilmiş yarım paket margarinle yağlayın.İkiye katlayın.Kavurduğunuz unlu harcı üzerine koyun ve katlayın.Geri kalan hamura da aynı işlemi yapın Ortasına kavrulmuş un koyduğumuz hamurları elinizle bastırarak yayın ve üzerine yumurta sarısı sürüp,
200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.....
AFİYET OLSUN.......
Erzurum un bu meşhur ketesini  geçen hafta sevgili arkadaşım Rumeysa da yedim Hımmmmmm nefis olmuştu tarifini ondan aldım.Ellerine ve emeğine sağlık Kete  çok güzel olmuştu..Sevgili arkadaşımmmm...