20 Nisan 2014 Pazar

ENGİNAR ÇANAĞINDA İÇ PİLAV





 ENGİNAR ÇANAĞINDA İÇ PİLAV
Malzemeler
* 2 adet çiçek enginar
* 2 adet limon
* 1 çay bardağı zeytin yağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
İç pilav malzemesi
* 1 adet büyük boy soğan
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 çay bardağı zeytin yağ
* 1 su bardağı pirinç
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı tuz
* 1 demet dereotu
Hazırlanışı
Enginarları ortadan ikiye bölüp,iç kısımlarını temizleyip limonlu suda yıkayalım.Yayvan bir tencere ye alalım.Üzerine yağ,tuz,şeker,limon suyu ve su ekleyip kapağını kapatarak pişirelim
Diğer taraftan iç pilavını hazırlayalım.Pişen enginarları servis tabağına alalım. Üzerine pişen pilavı eşit bir şekilde koyalım.En son dereotu ile süsleyip servis yapalım.
AFİYET OLSUN.......