6 Nisan 2014 Pazar

BAL BADAM


                                                      BAL BADEM
MALZEMELER
375gr tereyağ
500gr çiğ krema
100gr glikoz
200gr bal
1kg şeker
YAPILIŞI: Şeker yakılarak karamize edilir. Tereyağ eritilip ılıdıktan sonra kremayla karıştırılır sonra bal eklenir tekrar karıştırılır. Glikoz eklenerek karıştırmaya devam edilir sonra bir taşım kaynatılır. Karamize ettiğimiz şekerde eklenerek 5 dk kaynatılır. Soğumaya bırakılır. İçine fındık fıstık badem ceviz eklenerek karıştırılır. Tartlarda kullanılır.

                                   TART HAMURUNUN YAPILIŞI
MALZEMELERİ
250gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı yoğurt
Alabildiği kadar un

YAPILIŞI: Margarin pudra şekeri yumurta yoğurt vanilya karıştırılır. Un eklenerek tekrar yoğurulur.  Merdane ile 2cm kalınlığında açılır. Küçük tart kalıplarıyla kesilir. İçine bastırarak kenarları taşıcak şekilde yerleştirilir. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir. Çıkardıktan sonra soğuması beklenir. Bal badem içlerine dökülür. Üzeri Hindistan cevizi veya yeşil fıstıkla süslenerek servis yapılır.