24 Mart 2014 Pazartesi

TAVUKLU PIRASA LI BÖREK



  TAVUKLU PIRASALI BÖREK
 Malzemeler
* 4 adet pırasa
* 1 adet tavuk göğsü
* 1 adet havuç
* tuz , karabiber ,kırmızı biber
* 6 adet yufka
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* galeta unu
Hazırlanışı
Öncelikle tavuk göğsünü haşlayıp küçük küçük doğrayalım.Yıkayıp ayıkladığımız pırasaları da aynı şekilde küçük,küçük doğrayalım.Genişçe bir tavada pırasaları sıvı yağ ile kavuralım.Üzerine tavuk etini ilave edip kavurmaya devam edelim.En son baharatlarını ilave edip bir kanara alalım.Diğer taraftan bir kasede süt ve sıvı yağı iyice çırpalım.
Yufkanın birini tezgaha serelim.Sütlü yağ karışım ile yufkayı yağlayıp.İkiye katlayıp dört parçaya keselim.Her parçaya iki çorba kaşığı harç yayıp kalın bir sigara böreği şeklinde saralım.Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.Hazırladığımız börekleri kalan yağlı sür karışımına batıralım ve galeta ununa bulayalım.Tepsiye dizelim.Orta ısılı fırında 20 dakika pişirelim. Sıcak servis yapalım.