9 Mart 2014 Pazar

PORTAKAL PELTELİ MUHALLEBİ



 PORTAKAL PELTELİ MUHALLEBİ
Malzemeler
* 6 adet portakal
* 2 çorba kaşığı buğday nişastası
* 4 çorba kaşığı toz şeker
Muhallebisi için
* 1 kg süt
* 5 çorba kaşığı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 4 çorba kaşığı un
* 2 adet yumurta
Hazırlanışı
Sütü 5 çorba kaşığı toz şekerle beraber ocağa oturtun.Kaynayınca ocağı söndürün ve vanilyayı da alın.Bu arada yumurta ları miksere çırpın.Kaynamış sütten bir kepçe alıp yumurtalı karışıma katın,malzemenin daha akışkan bir hale gelmesini sağlayın.Tenceredeki sütün altını tekrar açıp, kısık ateşte pişirirken,yumurtalı karışımı çok yavaş sütün içine akıtın.Sürekli karıştırarak muhallebi haline getirin.İyice kıvamını bulunca tencereyi ocaktan alın. Borcamı hafifçe ıslatın.Muhallebiyi içine döküp yayın.Buzdolabına koyup soğutarak dondurun.
Bu arada portakalların suyunu sıkın Nişasta ve toz şekerle karıştırıp pelte kıvamına gelene kadar pişirin.Altını kapatıp iyice donan muhallebinin üzerine dökün.Tekrar buzdolabına koyun .Donunca dilimleyerek servis yapın.....AFİYET OLSUN...