5 Mart 2014 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE


MARMELATLI KURABİYE
 Malzemeler
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
* 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tere yağ
* 5 çorba kaşığı pudra şekeri
* 2 çorba kaşığı toz zencefil
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 1 çorba kaşığı tarçın
Arasına
* kaysı marmeladı
* vişne marmeladı
Üzeri için
* pudra şekeri
Hazırlanışı
Unu düz bir zemin üzerine eleyip,ortasını havuz gibi açın.Ceviz,tereyağı,pudra şekeri,zencefil, karanfil ve tarçını ekleyin.Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.Düz bir zemin üzerinde 3-4 santim kalınlığında açıp şekilli kalıpla kesin.Hamurun yarısının ortasını küçük bir kurabiye kalıbıyla yeniden kesin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.Fırından alıp, ılınması için dinlendirin.Kurabiyelerin yarısının üzerine 1 çay kaşığı marmelat yerleştirin.Üzerine ortası delik kurabiyeleri kapatın.Pudra şekerini serpip servis yapın....