28 Mart 2014 Cuma

MARAŞ TARHANASI



 MARAŞ  TARHANASI
Malzemeler
* 2 su bardağı aşurelik buğday
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 2 orta boy kuru soğan
* 1 baş sarımsak
* 6 yemek kaşığı sıvı yağ
* 100 gr tereyağ
* 1 yemek kaşığı nane
* 1 tatlı kaşığı tuz-pul biber - karabiber
* 8 su bardağı et suyu
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatalım.Ertesi gün bol su ile yıkayalım ve 10 su bardağı su koyarak ,yıkayıp ayıkladığımız mercimekle birlikte haşlayalım.Diğer taraftan soğanları yemeklik doğrayıp kavuralım.Sırası ile sarımsağı,salçayı ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edelim.Kavurduğumuz bütün bu malzemeleri,kaynayan mercimek ve aşurelik buğdayın üzerine aktaralım.Et suyunu da ilave edip bir saat kısık ateşte pişirelim.Çorbamız hazır ....AFİYET OLSUN..