9 Mart 2014 Pazar

LAZ BÖREĞİ






 LAZ BÖREĞİ
Malzemeler
Hamuru için
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı su
* 1 paket kabartma tozu
* 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
* 2 yumurta
* 5 su bardağı un
Hamur malzemelerini çukur bir kaba alın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığımız hamuru 30 eşit parçaya ayırın.Üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken biz muhallebisini hazırlayalım.
Muhallebi malzemesi
* 3 yemek kaşığı tepeleme un
* 3 yemek kaşığı şeker
* 600 gr süt
* 3 yumurta
*  1 çay kaşığı karabiber
Muhallebi malzemelerini bir tencereye  alın.Bir çırpıcı ile iyice çırpın.Daha sonra tencereyi ocağa oturtun ve ağır ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Pişen muhallebiyı soğumaya bırakın.
Diğer taraftan şerbeti için
* 3,5 su bardağı su
* 3.5 su bardağı şeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.Limon suyunu ilave edip.5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hamurun açılış işlemi
30 eşit parçaya böldüğümüz hamurun 15 tanesini nişasta yardımı ile yemek tabağı büyüklüğünde açalım.Hepsini üst üte koyup ,tekrar tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirelim.Üzerine hazırladığımız muhallebiyi düzgünce yayalım.Diğer 15 parça bezeleri de aynı şekilde nişasta ile önce küçük daha sonra tepsi büyüklüğünde açıp muhallebinin üzerine kapatalım.Bıçakla dilimleyelim
Üzeri için
* 250 gr tereyağ
* 1 çay bardağı sıvı yağ
Tere yağ ve sıvı yağı ocakta eritelim Dilimlediğimiz böreğin üzerine dökelim.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Nar gibi kızaran böreği beş dakika bekletip üzerine soğuk şerbeti dökelim...