4 Mart 2014 Salı

KADAYIFLI MUHALLEBİ




KADAYIFLI MUHALLEBİ
*300 gr tel kadayıf
* 1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için
* 1,5 kg süt
* 3 yemek kaşığı krem şanti
*6 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı tere yağ
* 1 paket vanilya
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı kırıklanmış ceviz veye fındık

Hazırlanışı
Tel kadayıfı genişçe bir kaba alın.ve elinizle didikleyerek açın .Tere yağını büyükçe bir tavaya alın ve eritin.İçine tel kadayıfı katın ve kısık ateşte rengi dönene kadar,sürekli karıştırarak kavurun.Soğuması için bir kenara alın.
Diğer taraftan iki yemek kaşığı tere yağını bir tencereye alın altı yemek kaşığı unu ekleyin,kısık ateşte unun çiğ kokusu gidene kadar kavurun Süt,şeker,nişastasını ilave ederek üzeri göz göz olana kadar pişirin.En son vanilya ve krem şantiyi ilave edin,
Hazırlayacağımız kalıpların üzerine önce kadayıfları eşit miktara koyun üzerine ceviz ve muhallebi ekleyin.En üstüne yine kadayıfla kaplayın,Donması için buzdolabında en az iki saat bekletin.Servis yapacağınız zaman kalıplardan çıkarın.Zevke göre süsleyin.  AFİYET OLSUN....