24 Mart 2014 Pazartesi

İÇ BAKLALI ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR



  İÇ BAKLALI ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Malzemeler
* 5 adet ayıklanmış çanak enginar
* 200 gr iç bakla
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı un
* 1 orta boy soğan
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* yarım limon suyu
* yarım demet dereotu
Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayalım .Genişçe bir tencerede zeytin yağ ile kavuralım.Üzerine unu ilave edelim.Bir iki dakika daha kavuralım.Enginarları yıkayıp ,kavrulan soğanların üzerine alalım ve limon suyunu ekleyelim.Tuzunu şekerini ilave edip beş dakika kadar kısık ateşte pişirelim.Üzerine kabuklarını ayıkladığımız iç baklaları ekleyelim.,bir bardakta sıcak su ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.Ocağın altını kapadıktan sonra ,ince doğradığımız dereotunu serpelim.Kapağını kapatıp tencerede soğutalım.Daha sonra enginarları servis tabağına alalım içlerine baklaları eşit miktarda dolduralım....
AFİYET OLSUN...