9 Mart 2014 Pazar

FIÇÇIN


 FIÇÇIN
Malzemeler
Hamuru için
 * 1 yumurta akı içine
* 2 çay bardağı yoğurt
* 2 çay bardağı süt
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* yarım paket  margarin ( tere yağ olursa daha iyi olur)
* 1 paket kabartma tozu
* tuz
* alabildiği kadar un
İç harcı için
* yarım kg orta yağlı kıyma
* 1 baş sarımsak
* 1 büyük soğan
* 1 demet dereotu
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı karabiber
*3 orta boy domates
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* tuz
İç malzemesinin hazırlanışı
Kıymanın içerisine rendelenmiş soğan sarımsak,ince kıyılmış dereotu ,domates ve tuz hariç diğer malzemeler konup harmanlanır.Kapağı kapatılarak bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün çukurca bir kapta hamur malzemeleri karıştırılarak kurabiye hamuru kıvamında yoğurulur.Hamur dört eşit parçaya bölünür.( Bu ölçülerle 2 büyük tepsi çıkıyor)
Hamur parçasından ilki merdane ile açılarak yağlanmış tepsiye yayılır üzerine kıymalı iç harçtan konur.Diğer hamur aynı şekilde açılıp kıymanın üzerine kapatılır.Kapatılan hamurun tam ortası parmağımızla delinir.Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürülür.Tepsiye yaydığımız hamurun kenarları elimizle çimdirerek kıvrılır 200 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan kızarmış böreğin üzerine tere yağ sürülür....Böreğimiz servise hazır.....AFİYET OLSUN
Bu ÇERKEZ böreğini geçen hafta sevgili arkadaşım,kızım MERAL de yedim...Nefis olmuştu,ellerine sağlık arkadaşım....