16 Mart 2014 Pazar

DALYAN KÖFTESİ






MALZEMELER

1 kg. kıyma
2adet kurusoğan
1 çay bar. Ekmek içi
2 yumurta sarısı içine akı dışına
2 adet havuç
1 su bar. Bezelye
2 adet haşlanmış yumurta
Tuz
Karabiber
4 diş sarımsak
Kekik

SOSU

3 yemek k. Sıvıyağ
1 yemek k. Domates salçası
1 tatlı k. Biber salçası
2 su bar. Su
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pulbiber

YAPILIŞI

Kıyma baharatlarla karıştırılıp iyice yuğurulur. Streç filmin üzerine yayılarak dikdörtgen şeklinde açılır. Haşlanmış yumurta (yumurtalar ikiye kesilerek) bezelye havuç; kıymanın üzerine yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış bor cama yerleştirilir. Üzerine yumurta akı yedirilerek sürülür. 170 derecelik ısıtılmış fırında 35-40 dk pişirilir. Fırından çıkınca dilimlenip üzerine sos dökülerek servis edilir.

SOSUN YAPILIŞI


Malzemelerin hepsi kavrulur içine su eklenerek 5dk kaynatılır.