16 Mart 2014 Pazar

ÇARŞAF BÖREĞİ







                       ÇARŞAF BÖREĞİ

MALZEMELER

½ kg un
1 çay bar. Yoğurt
2 yemek k. Sıvıyağ
1 buçuk tatlı k. Tuz
2 su bar. Su
1 çay k. Maya

İÇİNE SÜRMEK İÇİN

1 buçuk su bar. Sıvıyağ

İÇ MALZEME İÇİN

1 kalıp beyaz peynir
½ demet maydanoz
1 büyük sofra bezi

ÜZERİ İÇİN

2 yumurta

YAPILIŞI

Hamur malzemleri karıştırılarak  yumuşak kıvamlı hamur hazırlanır. 3 bezeye ayrılır. Her beze açılıp çarşafın üzerine konulur yarım su bardağı sıvıyağ sürülerek 10 dk bekletilir. Hamur çarşafın üzerinde elle çekiştirilerek açılır. İçine iç malzeme konularak ortadan ikiye kesilerek çarşaf yardımıyla rulo yapılır. Tepsiye dolama şeklinde konularak yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirilir.