17 Şubat 2014 Pazartesi

ZENCEFİLLİ VE ŞEKER HAMURLU KURABİYE





ZENCEFİLLİ VE ŞEKER HAMURLU KURABİYE
Malzemeler
* 250 gr margarin
* 3- yada 3,5 su bardağı un
* yarım su bardağı fındık unu
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı kakao
* 1,5 tatlı kaşığı zencefil
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 2 yumurta
* 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Margarin ve şekeri iyice yoğurun.Diğer malzemeleri de ekleyip kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hazırladığımız hamuru on dakika dinlendirin.Dinlenen hamuru merdane ile açıp,kalıplarla küçük şekiller çıkarın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ,her kurabiye ye çöp şiş takarak dizin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik  fırında 8-10 dakika pişirin
Diğer taraftan renkli şeker hamurları tezgah üzerinde nişasta ile açın.Kurabiye kalıplarının aynıları ile şekiller çıkarın.Kurabiyelerin üzerine bir damla bal sürerek şeker hamurunu yapışmasını sağlayın.Zevke göre diğer renk şeker hamuru ile şekiller çıkararak süsleyin.
Kurabiyelerimiz hazır...
 Bu kurabiyeleri bu hafta sonu kurs ta yaptık çalışma oldukça zevkli geçti...
Afiyet olsun