22 Şubat 2014 Cumartesi

MENGEN KEBABI



 MENGEN KEBABI
Bu gün ailem için yaptığım akşam yemeği .Ev halkı çok beğendi.Umarım sizlerde beğenirsiniz?
Malzemeler
* 400 gr kuzu kuşbaşı
* 300 gr tavuk kuşbaşı
* 200 gr mantar
* 2 adet soğan
* 3 adet domates
* 2 adet sivri biber
* 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
* 3 yemek kaşığı tereyağ
* 1 çay kaşığı kekik
* 2 çorba kaşığı konserve bezelye
* tuz- karabiber
Yapılışı
Sıvı yağda küçük doğranmış kuru soğan kavrulur.Etler ilave edilip suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edilir.Mantar ve biber eklenip 3-4 dakika daha kavrulur.Domates,kekik,karabiber ilave edilip 5 dakika daha  pişirmeye devam edilir.
Pişen et fırın kabına alınır.Bezelye etin üzerine yayılır.Rendelenmiş kaşar serpilip 180 derecede peynirler eriyinceye kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.....