16 Şubat 2014 Pazar

KAYTAZ BÖREĞİ



 KAYTAZ BÖREĞİ
Sömestr tatilinde sevgili arkadaşım Ayşe nin annesi onları ziyarete gelmişti..Bir akşam beni çağırdılar Kaytaz böreği yapıyorlarmış .Birlikte yapalım da sen de gör dediler .çok mutlu oldum .Çünkü  uzun zamandır yapmak istediğim,  Antakya yöresinin meşhur böreği..... Gerçek ten çok lezzetli bir börek.Hem pişerken kokusu hemde yerken lezzeti bir harika.Ve işte tarifi
Malzemeler
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 kalıp yaş mayanın yarısı
* 1 çay kaşığı toz şeker
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* Aldığı kadar un- tuz
* Hamuru yağlamak için bir kase sıvı yağ
* Üzeri için 200 gr orta yağlı kıyma
* 2 adet soğan
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı sıvı yağ
* Tuz-karabiber
 Hazırlanışı:
  Ilık süt maya ve toz şeker ile karıştırın.Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurun mayalanmasını beklemeden 15 eşit parçaya bölün.Her hamur bezesini yemek tabağı büyüklüğünde açın.Üzerini sıvı yağ ile yağlayın.Bohça gibi kapatarak bir kare elde edin.Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi  uygulayın.Hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.Üzeri için soğanları rendeleyin.Kıyma domates ve biber salçası tuz ve karabiberi iyice karıştırın.Hazırladığınız içi hamurların üzerine yayın.Mayalanması için bir saat bektetin.250 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak servis yapın.Afiyet olsun..