18 Ocak 2014 Cumartesi

ŞEFTALI KURABİYESİ





 
  ŞEFTALİ KURABİYESİ
Malzemeler
* 250 gr tere yağ (margarin) oda sıcaklığında
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 3,5- 4 su bardağı un
* kalıp olarak içleri boşaltılıp 200 derecede fırınlanmış ceviz kabukları
Kreması için
* 3 yemek kaşığı tepeleme un
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 su bardağı ceviz içi
* 1 kg süt
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 paket krem şanti
* 1 yumurta + 1 paket vanilya
Süsü için
* sarı ve kırmızı gıda boyası
* 4 yemek kaşığı şeker
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı toz şeker ( üzeri için)
Hazırlanışı
Yağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Diğer malzemeleri katıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan portakal  büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile açalım .Çay bardağı ile kesip ceviz kabuklarının üzerine yerleştirelim.170 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Diğer taraftan un, şeker, nişasta ,süt ve yumurtayı bir tencereye alıp pişirelim. Ocaktan aldığımız kremaya  krem şanti, margarin ve vanilyayı katarak karıştıralım.
Hazırladığımız kremayı kalıplardan çıkardığımız kurabiyelerin içerisine koyup bir diğeri ile kapatalım.
Sosun hazırlanışı
iki adet kasenin içerisine ayrı ayrı birer bardak su ve 2 yemek kaşığı şeker koyalım. Kasenin birine kırmızı diğerine sarı gıda boyası katalım.
İçi krema dolu kurabiyelerin yarısını sarı yarısını kırmızı boyaya batırıp toz şekere bulayalım.
Nane yaprakları ile süsleyelim. Kurabiyelerimiz servise hazır.....AFİYET OLSUN...