13 Ocak 2014 Pazartesi

SEBZEZİ TAVUK BUT



  
  SEBZELİ TAVUK BUT
Malzemeler
* 1 çay bardağı bezelye
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 2 adet derili kalçalı tavuk budu
*2 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı tere yağ
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı karabiber .tuz ,pul biber, köri, kimyon
* pişirme  kağıdı  alüminyum folyo
* 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
SOSU İÇİN
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı tere yağ
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 diş sarımsak
Hazırlanışı
Önce sosumuzu hazırlayalı. Çukurca bir kapta ezilmiş sarımsak, salça ve yağı iyice karıştıralım. Tavuk butlarının her tarafına bu harçtan sürelim .Soslu  tavuk butlarını buzdolabında 20 dakika kadar bekletelim.Diğer taraftan  soğanı yemeklik doğrayalım. Ve tavada soteleyelim .Sebzeleri   küp küp  doğrayıp sıcak suda yumuşayana kadar haşlayalım. .Yumuşayan  sebzeleri sotelenmiş soğana ilave edip biraz daha soteleyelim .En son baharatlarını ekleyip ocaktan alalım.
Temiz bir zemin üzerine yağlı kağıtları yayalım Tavuk budunun derisini aralayarak sebzeli harcı bolca koyalım. Yağlı kağıdın her tarafını sıkıca kapatalım .Fırın tepsisine dizelim.150 derecede 1,5 saat pişirelim Servis yapmadan önce kağıdı kesip tavukların üzerine  rendelenmiş kaşar peyniri ve bir miktar pul biber serpelim .tekrar  fırına sürelim  Üzeri kızarınca en son maydanoz serperek .sıcak servis yapalım....AFİYET OLSUN.....