13 Ocak 2014 Pazartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ


   
    PASKALYA ÇÖREĞİ
Bu hafta sonu yemek kursunda paskalya çöreği yaptık..Hımmmmmm çok güzel oldu. Dün de ben evde yaptım. ev halkı hazır aldım sandı.....
Malzemeler
* 3 adet yumurta
* 5 su bardağı un
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 3 yemek kaşığı margarin
* 3 tatlı kaşığı mahlep
* 2 tatlı kaşığı yaş maya
* 1 çay bardağı süt
* 2 yemek kaşığı fındık içi
* tuz
Hazırlanışı
Derin bir kaba ılık süt ve yaş mayayı koyup karıştırın. Sırayla şeker ,yağ, yumurta, mahlep ve bir tutam tuz atın .Unu  yavaş yavaş  karıştırarak  yumuşak bir hamur yapın  .Üstünü  örtüp 45 dakika bekletin. Hamur kabarınca  9 eşit parçaya bölün. Her parçaya  çubuk  şeklini verin. Çubuklardan  üçünü saç örgü yapın. Yağlanmış tepsiye   3  adet paskalya çöreği sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin.175 derecelik fırında  30 dakika pişirin.....
AFİYET OLSUN....