6 Ocak 2014 Pazartesi

LAHMACUN BÖREĞİ

  
  LAHMACUN BÖREĞİ
Malzemeler
* 500 gr kıyma
* 4 adet yufka
* 3 adet yeşil biber
* 3 adet domates ( ben yazdan hazırladığım domatesi kullandım)
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* pul biber
* karabiber
* tuz
Yapılışı
Kuru soğanı zar şeklinde doğrayın .Pul biber ,karabiber ve tuz koyup ovalayın. Kıyma, küp şeklinde doğranmış domates ve ince doğranmış yeşilbiber koyup  karıştırın.. Yufkanın bir tanesini tezgaha serin. Yoğurt ve  sıvı yağı çırpıp fırça yardımı ile yufkanın her tarafına sürün. Yufkanın dört  bir yanını içe doğru  katlayıp büyük bir kare elde edin .Kare  şeklindeki yufkayı 4,e bölün. Hazırladığınız içten koyup kalın ve yassı bir şekilde sarın. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın .Börekleri  fırın tepsisine  sıralayıp bıçakla ortalarını kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında nar gibi kızartın .Hımmmmm nefis bir börek .....AFİYET OLSUN..