31 Ocak 2014 Cuma

BAL KABAĞI TATLISI




   BAL KABAĞI TATLISI
Bildiğimiz bal kabağı tatlısını irmik ve portakala çok daha şık ve lezzetli yaptım.Bakalım beğenecek misiniz. ?
Malzemeler
* 1 kg bal kabağı
*1 su bardağı şeker
* 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
* 1 su bardağı ceviz içi
* 1 tatlı kaşığı tarçın
 İrmik tatlısı için
* 8 yemek kaşığı irmik
* 1 su bardağı seker
* 1 kg süt
* 1 adet krema
* 4-5 adet portakal
Hazırlanışı
İrmik tatlısı malzemelerini tencereye alıp muhallebi kıvamında  pişirelim.
Bal kabağını da çiğden rendeleyerek pişirelim.Su ile ıslattığımız kalıpların içerisine önce bir miktar irmik tatlısı,sonra bal kabağı tatlısı koyalım En son üzerine portakal dilimi koyalım.Buz dolabında yaklaşık bir saat bekletip ters çevirelim.Ters çevirdiğimiz tatlının en altında portakal arasında bal kabağı üstünde ise irmik tatlısı çok şık bir görüntü oluyor .Zevke göre fıstık ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapalım...
AFİYET OLSUN....