20 Ocak 2014 Pazartesi

BAL KABAĞI ÇORBASI


 
 BAL KABAĞI ÇORBASI
Malzemeler
* 1 kg bal kabağı ( küp küp   doğranmış )
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı beyaz kara biber
* 1 patates ( küp küp doğranmış )
* 1 soğan ( yemeklik doğranmış )
* 1 kutu kreme
* 1 çay kaşığı beyaz karabiber
* 1 çay kaşığı muskat  rendesi
* 1 paket et suyu
* 2 yemek kaşığı  tere yağ
* üzeri için dereotu veya nane
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
Küp küp doğradığımız bal kabaklarının üzerine sıvı yağ, karabiber ,tuz  ilave ederek harmanlayıp 180 derece fırında pişirelim.
Diğer  taraftan çukurca bir tencerede soğanı yağ la kavuralım .Üzerine  unu ilave edip ,unun kokusu gidene kadar kavurmaya devam edelim. Önce patates ve kabağı ekleyelim ,sonra su ve et suyunu ekleyip kaynatalım. Daha sonra krema muskar  ve kara biberi ekleyelim .Pişen  çorbayı blender dan   geçirelim.
Üzerine nane yada dereotu serp ve çorbamız servise hazır....
AFİYET OLSUN...