27 Ocak 2014 Pazartesi

BAHAR PİLAVI



BAHAR PİLAVI

Malzemeler:
* 3 bardağı pirinç
* 10 adet yeşil soğan(yaprakları)
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet limon suyu
* 1 yemek kaşığı tuz
* 100 gram haşlanmış mısır
* 100 gram kornişon turşu
* 100 gram bezelye
* 1 adet tavuk göğsü
Yapılışı:
   Bir tencereye 5-6 su bardağı su koyup koyulup kaynatılır.Pirinç ve tuz ilave edilip,pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.Pirinçler soğuyunca haşlanmış tavuk eti küp küp doğranır.
   İnce kıyılmış maydanoz,dereotu,yeşil soğan yaprakları,küçük küçük doğranmış kornişon turşu,haşlanmış mısır ve bezelye.zeytinyağ,limon suyu ve tuz ilave edilip karıştırılır.Salata tabağına yerleştirilip servis yapılır...Afiyet olsun.