18 Aralık 2013 Çarşamba

PERDE PİLAVI





 
  PERDE PİLAVI
*MALZEMELER
* 1 Tavuk göğsü
*2 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ
* 100 gr kavrulmuş badem içi
* 100  gr Antep fıstığı
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* karabiber,tarçın, yeni bahar.
* 2 orta boy soğan
* 2 su bardağı pirinç
HAMURU İÇİN
* 3 su bardağı un
* 2 adet yumurta
*50 gr tereyağ
*2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Tavuk eti tuz katılarak haşlanır.ve didiklenir.Antep fıstığı ve bademler sıcak suda bekletilip.kabukları soyulur.
Tencereye tereyağ ve sıvı yağ konup,soğanlar yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.Yıkanıp süzülen pirinç tencereye ilave edilir ara sıra karıştırarak kavrulur.
Kuş üzümleri yıkanıp ayıklanan badem ve Antep fıstığı ilave edilir.İçine baharatlarda katılarak bir iki karıştırılır.3,5 bardak sıcak su ilave edilerek ve pilav demlenmek üzere tencerenin kapağı kapatılır.( Tavuk eti didiklenince çıkan küçük parçalarda pilava ilave edilir.)
Ayrı bir yerde hamur malzemelerini yoğurup,kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Ortası delik kalıp yumuşak margarin ile yağlanır.Bademleri kaba istenilen şekilde sıralanır.Sonra hamuru merdane ile açıp kalıbın kenarlarından sarkacak şekilde döşenir.Tavuklu malzemeden biraz yufkanın üzerine dizilir.Pilav kalıba dökülür kaşıkla bastırılır.Daha sonra yufka malzemenin üzerine kapatılır.Üzerine margarin sürülüp 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene dek pişirilir.Servis tabağına ters çevrilip, dilimlenerek servis yapılır.....