17 Aralık 2013 Salı

MAYALI HAMURLA ÇITIR BÖREK



   MAYALI HAMURLA ÇITIR BÖREK
Bu böreği geçen hafta okuldan arkadaşım Aişe henüz sıcak sıcak getirmişti....Hımmmmm  gerçekten nefis olmuş ellerine sağlık arkadaşım.....
Bizler böreği çayla birlikte yerken ben hemen resmini çektim  .Tarifini de arkadaşıma yazdırdım...Ben bu siteyi kurmadan önce yaptığım bütün yemekler göz kararı yapılırdı.Arkadaşım da tarifi verirken bayağı zorlandı....Çünkü o da böreği göz kararı yapmış..İkimizin tartışmasından sonra ortak ölçülerle yazdık..
Malzemeler
* 1 kg un
* 1 paket yaş maya
* tuz
Üzerine
*sıvı yağ,yumurta,ve yoğurt karışımı
İç Malzeme
İsteğe bağlı
Peynir,patates.patlıcan,kıyma, tavuk eti vs vs vs  her türlü iç olabilir
Hazırlanışı
Çukurca bir kapta un,maya,tuz ve suyu ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurup mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler alalım .Açabildiğimiz kadar ince açalım Açtığımız yufkanın her yerine sıvı yağ sürelim.Uç kısmına iç malzemeyi koyup rulo yapalım.Yağlanmış tepsiye uzunlamasına dizelim.Her yufka aynı şekilde açılıp,malzemesi eklenip rulo yapılarak malzeme bitene kadar işleme devam edilir.En son üzerine yumurta,yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürülür 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır...AFİYET OLSUN....