10 Aralık 2013 Salı

LİNONLU CHEESECAKE




 LİMONLU CHEESECAKE
Malzemeler
* Tabanı için iki adet burçak bisküvi
* 125 gr tere tağ
* 1 çay kaşığı tarçın,1 tatlı kaşığı bal
* Kreması için iki adet pınar labne peynir.(  400 gr)
* 1 su bardağı sütaş süzme yoğurt
* 1 su bardağı toz şeker
* 150 gr krema
* 2 adet yumurta
* 1/2 limon suyu,1 adet limon kabuğu rendesi
*1 çorba kaşığı un
* 1 yumurta akı-1 kahve fincanı pudra şekeri kar haline gelinceye kadar çırpılır ve buzdolabında bekletilir,
Jölesi için
* 2 adet limon suyu
* 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
* 1 çay bardağı su-1 çay bardağı toz şeker
Tüm malzeme bir tencerede pişirilir.
Süslemek için
* 2 adet ince halka dilimlenmiş limon.
Bir su bardağı toz şeker bir çorba kaşığı su ile pişirilir.

Hazırlanışı
* Bisküvileri robottan geçirerek tavada tere yağında kavrulur bal ve tarçın ilave edilip kelepçeli kalıp tabanına bastırarak sıkıştırılır.Buzdolabında bekletilir.
* Çırpma kabında krema malzemeleri mikserle sırası ile çırpılır.Ve dolapta bekletilen kar haline gelen yumurta aklı malzeme ilave edilerek kalıba boşaltılır.160 derecelik fırında pişirilir.
*Hazırlanan jöle pişen Cheesecake üzerine dökülür.
* Bir tavada dilimlenmiş limonlar,Şeker,su ve limon dilimleri  karamelize edilir
Karamelize limon dilimleri ile CHEESECAKE süslenir...