5 Aralık 2013 Perşembe

FİNCAN BÖREĞİ


 
  FİNCAN BÖREĞİ
Ben ana sınıfı öğretmeniyim.Bu böreği yaparken öğrencilerime öğrettiğim tekerleme aklıma geldi nedense.
Fış fış kayıkçı
Kayıkçının küreği
Akşama fincan böreği....
İşte sizlere nefis bir fincan böreği tarifi..Aslında bu fincan böreği hamur yapılıp açılarak yapılıyor.Ama ben çalışan hanımlar da düşünerek hazır yufka ile yapılanı yaptım.Oldukça kolay .,İster işten gelince ister ani bir misafiriniz geldiğinde kolayca yapabileceğiniz hem şık hem lezzetli...
Malzemeler
* 3 hazır yufka
* 3 yumurta
* 3 orta boy patates (haşlanıp ,soyulup,rendelenmiş)
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı kaşar peyniri ( rendelenmiş)
*Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Çukurca bir kapta tuz ve yumurtaları iyice çırpalım.Üzerine patates,süt ve peyniri ilave edip harmanlayalım.Daha sonra temiz bir zemine yufkamızı yayalım.Üzerine hazırladığımız harcı yayalım.İkinci yufkayı üzerine kapatalım.Tekrar harçtan sürelim.Üçüncü yufkayı da aynı şekilde hacın üzerine koyalım .bu sefer harcı sadece yufkanın yarısına sürelim.Yufkaları ikiye katlaya lım.Yarım ay şeklinde olan iç harçlı yufkaları bir fincan yardımı ile keserek kızgın yağ da kızartalım.Sıcak sıcak servis yapalım....Afiyet olsun...