1 Aralık 2013 Pazar

6.....36 BÖREK




 
 6 ......36 BÖREK
Bu da yemek kursunda yaptığımız nefis bir tarif.....
Malzemeler
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı su
* çeyrek maya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1,5 tatlı kaşığı tuz
* alabildiği kadar un ( 5 su bardağı kadar)
* 3 yumurta ( birinin sarısı üstüne)
İç malzemesi
* 6 adet patates
* 2 tane kuru soğan
* 150 gr kıyma
* 6 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1/2 demet maydanoz
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Yumurta,süt,sıvı yağ,su,maya ,tuz ve şekeri karıştıralım,Un ve su ilave ederek yumuşak bir hamur yapalım.Hazırladığımız hamuru 6 bezeye ayıralım.On dakika dinlendirelim.Dinlenmiş bezeleri yufka büyüklüğünde açalım.Arasını yağlayarak gözleme yapar gibi üst üste katlayıp bekletelim.Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp yağlayarak .Altı tane bitince her yufkayı yine açalım ,yağla yalım Ortadan bıçak ile kesip iç malzemeyi uç kısmına koyup saralım.Sardığımız ruloları üç eşit parçaya kesip yağlanmış tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısı.,susam, çörek otu serpip 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.....