23 Kasım 2013 Cumartesi

TOGA ÇORBASI



 TOGA ÇORBASI
Malzemeler
*1/2 su bardağı et suyu veya su
* 1/2 su bardağı pişmiş nohut
* 1/2 su bardağı yeşil mercimek
* 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
* 1/2 su bardağı pirinç
*1 adet yumurta,tuz
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 2,5 su bardağı yoğurt
* 2,5 yemek kaşığı un
* 1-2 yemek kaşığı margarin
* 4-5 dal maydanoz
*1-2 tatlı kaşığı nane
Yapılışı
Akşamdan suda ıslatılmış nohudu,pişinceye kadar haşlayıp soğuk sudan geçirdikten sonra,mümkünse kabuklarını soyun.Diğer yandan ayıklanmış yıkanmış pirinci,yeşil ve kırmızı mercimeği bir tencerede et suyu ile ateşe koyup,içine nohudu katınız.Gereği kadar tuz ve  kıyılmış maydanozu atarak ,hafif  ateşte taneler yumuşayana kadar pişiriniz.Yemekten 5-10 dakika önce un,yoğurt ve yumurtayı bir kapta telle iyice ezdikten sonra,1/2 bardak su ile sulandırıp,kaynayan çorbaya ilave ediniz.Bir kaç taşımda böyle kaynatıp, nane atarak bir kaseye boşaltınız.Üzerine yağda kızdırılmış biber gezdirip servis yapınız...