16 Kasım 2013 Cumartesi

SU BÖREĞİ






 
   SU BÖREĞİ
Malzemeler
* 6 yumurta
* 1 çay bardağı su
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 2 tatlı kaşığı tuz
* alabildiği kadar un (6-7 su bardağı)
*250 gr tereyağı
* 1 çay bardağı sıvı yağı
* 1 çay bardağı süt
İç malzemesi
* 1/2 demet maydanoz
* 1 kalıp beyaz peynir
Yapılışı
Yumurta,su,sıvı yağ yoğurt,tuz konulup karıştırılır.Un ilave edilerek kulak memesinden biraz sert hamur elde edilir.Bir beze büyük yedi beze küçük elde edilerek on beş dakika dinlendirilir.Sıvı yağ ile tereyağ eritilir.Fırın tepsisi yağlanır.ve yağın içine süt konulup bekletilir.Küçük bezeler açılıp en son büyük beze açılarak yağlanmış tepsiye kenarlardan biraz sarkacak şekilde yerleştirilir.Yağ karışımı 3 yemek kaşığı serpilerek yağlanır.İkinci yufka ikiye bölünüp tuzlu suda haşlanır,Kesilen kısım  tepsinin kenarına gelecek şekilde yarısına buruşturularak yerleştirilir.Arası yağlanır.Üçüncü yufka haşlanır sağdan sola yerleştirilir.Dördüncü yufkada önce peynir sonra maydanoz her tarafına serpilir.Diğer yufkalar da aynı işlem yapılır.Yedinci yufkada yanlardan sarkan iç kısma kapatılıp yağlanır.Sekizinci yufka haşlanıp yerleştirilir Kalan sos üzerine dökülüp 180 derecede pişirilir.Yarı kızarınca fırından alınıp başka tepsiye alt üst edilip tekrar kızartılır.Fırından çıkınca biraz soğutulup kesilerek servis yapılır....